På divanen i Argentina

Ingen land har større tetthet av psykologer enn Argentina, og en stor del av dem driver med psykoanalyse. Men de blir nå utfordret av enklere terapier og selvhjelpstenkning.

Illustrasjon: Shutterstock.

Det finnes en på hvert gatehjørne. Like ved et lite torg med en kirke tar 33-årige María Bondoni imot klientene sine i en stram, grå sofa med noen gule og røde puter. Fem minutter unna tilbyr Nora Silvestri, i sekstiårene, lacaniansk terapi i andre etasje i et elegant nybarokk-bygg. Tre hundre meter bortenfor har Lucila Aranda, som beskriver seg som «feminist» og «peronist» på Instagram, spesialisert seg på familieterapi og angstbehandling på en praksis over en leketøysbutikk i avenida Santa Fe.

Den store konsentrasjonen av psykoterapeuter i dette lille velstående strøket i Buenos Aires-bydelen Palermo har gitt det kallenavnet «Villa Freud». Men dette strøket er ikke noe unntak i Argentina, for ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) har landet flest psykologer per innbygger i verden: 222 per 100 000. Nesten halvparten av dem holder til hovedstaden og praktiserer psykoanalyse. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal