Fra Republikanernes landsmøte 17. juli. Foto: Marco Bello, Reuters / NTB.

Vil Trump få sin revansj?

Donald Trumps valgkamp har gått i stå. Tilhengerne blir stadig mer skeptiske til oppførselen hans, men de hater motstanderne hans enda mer.

september 2024

Donald Trump hater dramatiske overraskelser som han ikke selv står bak. Spesielt hvis de koster ham penger: «Vi brukte hundre millioner dollar på å kjempe mot korrupte Joe. Og så bestemmer de seg plutselig for å trekke ham ut og sette inn en annen.»

Dette var ikke sommerens eneste overraskelse. På mindre enn en måned, mellom 27. juni og 21. juli, «avslørte» en TV-debatt mellom de to presidentkandidatene at Joe Bidens kognitive kapasitet ikke var på topp, så overlevde Trump et drapsforsøk, før pampene i Det demokratiske partiet tvang sin offisielle kandidat, som hadde vunnet alle primærvalgene, til å trekke seg og overlate kandidaturet til visepresidenten, som på det tidspunktet slet enda mer enn ham på meningsmålingene. Men også det skulle endre seg på et øyeblikk. Kamala Harris, inntil da ansett som opportunistisk og falsk, ble plutselig strålende og munter. Demokratene hentet fram igjen partihymnen fra New Deals dager: Happy days are here again. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal