Hvilken framtid for palestinerne?
Under dekke av en krig mot Hamas vil Israels høyreekstreme regjering besegle palestinernes skjebne. Aldri siden 1948 har framtiden deres virket så truet.
Under dekke av en krig mot Hamas vil Israels høyreekstreme regjering besegle palestinernes skjebne. Aldri siden 1948 har framtiden deres virket så truet.
De arabiske landene har forholdt seg passive til Israels krig mot Gaza og Libanon, for ikke å ødelegge for normaliseringen med Israel. Nå frykter de at Israel vil utvide krigen til Iran.
Amerikanske konsulentselskaper tjener store penger på å jobbe for utenlandske myndigheter. Flere amerikanske senatorer ønsker nå at de registrerer seg som «utenlandske agenter».
Siden Antarktistraktaten trådte i kraft i 1961, har kontinentet i sør vært forbeholdt fredelig samarbeid og vitenskap.
Annalena Baerbock lovet en feministisk utenrikspolitikk da hun ble utnevnt til Tysklands utenriksminister. Med krigen mot Gaza fikk hun en mulighet til å sette den ut i praksis.
På kort tid har Israel drept de fremste lederne i Hamas og Hizbollah. Vil han nå sette i gang en stor operasjon for å tvinge USA til å involvere seg direkte i konflikten?
Etter å ha drept Hizbollahs leder forsøker Israel nå å oppildne til konflikt mellom trossamfunnene i Libanon, med fare for å utløse en ny borgerkrig.
Kamala Harris har utvilsomt gitt ny energi til Demokratenes valgkamp. Men hvilken politikk står hun egentlig for?
Statsminister Sheikh Hasina framstilte seg som en frigjører, men hennes undertrykkende styre var preget av korrupsjon og vold. Når hun nå er styrtet, er spørsmålet hvordan Bangladesh skal unngå at historien gjentar seg.
Med appropriasjon av alt fra tradisjonelle matretter og broderier til arkeologi og miljø har sionismen og senere den israelske staten forsøkt å undergrave palestinsk kultur for å hevde sin eksklusive rett til landet.
Ukrainas offensiv i august var det første angrepet på russisk landjord siden 1941. Angrepet har ikke fått Kreml til å endre strategi. Men valgets time nærmer seg for Putin.
Den britiske overklassesporten cricket er ekstremt populær i India, der den nå er blitt en forlenget geopolitisk arm for hindunasjonalistene ved makten.
Helt siden staten Israel ble proklamert, har skogplanting vært et middel for å utviske territoriets palestinske historie. Det har ikke bare rammet palestinerne, men også den lokale flora og fauna.
Det siste tiåret har Venezuela opplevd alle mulige indre problemer og innblanding utenfra. Og presidentvalget i juli har bare gjort vondt verre.
Krigen i Ukraina flere tusen kilometer unna har fått store konsekvenser for både forskningen og den politiske forvaltningen av de sårbare områdene i Arktis.
I sin jakt på en nasjonal identitet har Tadsjikistan gjenopplivet forestillingen om det ariske folk, flere tusen kilometer fra Europa, hvor den skjebnesvangre myten i sin tid ble skapt.
Krigen mot Gaza har ikke ført til store demonstrasjoner fra de israelske araberne. Undertrykking, diskriminering og frykt, men også selvvalgt isolasjon, har fått mange av araberne til å distansere seg fra politikken og storsamfunnet.
Angrepet 7. oktober knuste myten om det israelske militærets overmakt. I sjokket har store deler av befolkningen gitt etter for hevnlyst, mens andre frykter at staten Israel vil forsvinne i dragsuget.
Situasjonen i Midtøsten er på bristepunktet, men USA virker ikke villig til å presse Benjamin Netanyahu til å skifte kurs.
Israel bombet ifølge FN minst 21 skoler i Gaza mellom 4. juli og 10. august. Enkelte eksperter snakker nå om et skolasticid, en bevisst utslettelse av det palestinske utdanningssystemet.
Regimet i Tadsjikistan har trappet opp undertrykkelsen i den autonome regionen Kuhistoni Badakhshon etter at brøt ut store protester mot sentralmakten i 2021.