Arbeidermotstand mot juntaen i Myanmar
Overgangen til demokrati i Myanmar stanset brått med kuppet i 2021. Til tross for brutal undertrykking har militærjuntaen ikke klart å stanse de væpnede opprørerne, som nå kontrollerer halvparten av landet.
Overgangen til demokrati i Myanmar stanset brått med kuppet i 2021. Til tross for brutal undertrykking har militærjuntaen ikke klart å stanse de væpnede opprørerne, som nå kontrollerer halvparten av landet.
Mekongdeltaet kan bli slukt av havet innen 2100 som følge av global oppvarming og lokal rovdrift. Allerede nå rammes rismarkene som reddet befolkningen fra hungersnød etter Vietnamkrigen.
Stadig flere demninger truer vannføringen og livet i Mekongelva.
Statsminister Sheikh Hasina framstilte seg som en frigjører, men hennes undertrykkende styre var preget av korrupsjon og vold. Når hun nå er styrtet, er spørsmålet hvordan Bangladesh skal unngå at historien gjentar seg.
Den britiske overklassesporten cricket er ekstremt populær i India, der den nå er blitt en forlenget geopolitisk arm for hindunasjonalistene ved makten.
I sin jakt på en nasjonal identitet har Tadsjikistan gjenopplivet forestillingen om det ariske folk, flere tusen kilometer fra Europa, hvor den skjebnesvangre myten i sin tid ble skapt.
Regimet i Tadsjikistan har trappet opp undertrykkelsen i den autonome regionen Kuhistoni Badakhshon etter at brøt ut store protester mot sentralmakten i 2021.
Vesten har vendt blikket mot øystatene i Stillehavet for å motvirke Kinas innflytelse. Landene selv er mest opptatt av en langt mer eksistensiell trussel: klimaendringene.
Samtidig som klimaendringene truer levesettet på Cookøyene, kjemper stormaktene om innflytelse over de strategisk plasserte øyene.
I januar holdt Kim Jong-un en tale som i Vesten ble sett på som en direkte trussel mot Sør-Korea. Men konflikten har flere aktører.
Taliban fikk ikke den internasjonale anerkjennelsen de drømte om etter maktovertakelsen. Nå har islamistregimet skjerpet undertrykkelsen for å beholde makten i mangel av løsninger på landets sosiale og økonomiske problemer.
Med gode politiske kontakter blir alt mulig for Indias rikeste.
I 2021 tvang bøndene i Punjab statsminister Narendra Modi til å legge fra seg planene sine om å liberalisere landbruket. Nå protesterer Indias bønder igjen.
Etter at han kom til makten for ti år siden, har statsminister Narendra Modi ført India bort fra det sekulære landet grunnlovsfedrene så for seg. Samtidig som han har etnifisert demokratiet, har hans styring av landet blitt stadig mer autoritær.
Hvis andre land hadde ført samme politikk som India, ville det vekket ha oppstandelsen i vestlige regjeringskorridorer. Men ikke India, for India er ikke Kina.
USAs ønske om å begrense handelen med Kina skaper problemer for multinasjonale selskaper som i lang tid har hatt produksjonen sin i Midtens rike. Men India er ikke nødvendigvis løsningen.
Mens EU-lederne mener de økonomiske sanksjonene gjør Russland stadig mer avhengig av Kina, synes det å være lite frykt i Kreml for å bli underkastet naboen i øst.